פחד ממלחמת גוג מגוג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/06/15 01:10 יג בתמוז התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני שמעתי על מלחמת גוג מגוג שתגיע בדור שלנו שכולם יעמדו לדין וישפטו למעלה על פי מעשיהם וכבר אף אחד לא יהיה בעולם הזה.....

אני קצת מאוכזב בימים האחרונים כי יש מלא דברים שאני רוצה לעשות בעתיד למשל אני מתכנן לעשות סרטים בעתיד וכל מיני דברים גדולים! ואמרו לי שבעולם הבא זה עולם רוחני שאין בו כלל את הדברים שיש בעולם הזה טלויזיה, סרטים, מלונות וכו....וגם אמרו לי שהמלחמה תגיע ממש בקרוב וזה יקרה לפני שאני אתחתן והביא ילדים וכו....אני מתבאס כזה לאחרונה בגלל זה...אשמח אם תחזור אלי כדי שתסביר ותיתייחס למה שרשמתי

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תתרחק מכל מי שאומר לך דברים כאלה.
ראה סביבך רבנים גדולים וחשובים, מכל הזרמים, לא עוצרים ולא מפסיקים את החיים:
בונים ישיבות ובתי ספר, יישובים חדשים, מסגרות כלכליות וחברתיות, לומדים ומלמדים גם תורה וגם פרנסה.
אל תבטל תכניות אישיות ולא מקצועיות.
תתחתן ותבנה את משפחתך, תלמד ותבטא את עצמך - בעשיה וביצירה.
בלבד שכל מעשיך יהיו לשם שמים.

בכל הדורות היו בטלנים שהפכו את הבטלנות שלהם לאידאולוגיה, לשם כך הם נאחזו בסיפורים על מלחמות ומהפכות.

כבר לפני מאתיים שנה - בימי מלחמות נפוליאון היו מעט מגדולי ישראל שחשבו שאלו ימי גוג ומגוג.

גם כשתתחולל מלחמת גוג ומגוג - אין זה סוף העולם, בעזרת ד' נעבור ונתגבר גם על זה.

מציע לך לשנן את דברי הרמב"ם בעניין (קרא את הדברים עד הסוף!) ולהתרחק מהשמועות של הבטלנים.

הלכות מלכים פרק יב הלכה ב:
אמרו חכמים אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכיות בלבד,
יראה מפשוטן של דברי הנביאים, שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג, ושקודם מלחמת גוג ומגוג יעמוד נביא לישר ישראל ולהכין לבם, שנאמר הנה אנכי שולח לכם את אליה וגו', ואינו בא לא לטמא הטהור, ולא לטהר הטמא, ולא לפסול אנשים שהם בחזקת כשרות, ולא להכשיר מי שהוחזקו פסולין,
אלא לשום שלום בעולם, שנאמר והשיב לב אבות על בנים,
ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המשיח יבא אליהו,
וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו, שדברים סתומין הן אצל הנביאים, גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים, ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו,

ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת, ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות, ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן, ולא ישימם עיקר, שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה, וכן לא יחשב הקצין, אמרו חכמים תפח רוחם של מחשבי הקצים, אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר כמו שבארנו.