פחד מלחיות ולהביא ילדים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/06/15 19:48 יב בתמוז התשעה

שאלה

שלום, אני בחורה צעירה מסורתית מבית חילוני/אתאיסטי במקור (משתדלת לשמור שבת לצד הטוב ביותר, משתדלת לשמור כשרות, לעיתים מפשלת קצת..) ונשואה בערך שנה.

רציתי לשתף בבעיה שממש מטרידה אותי ואני לא יודעת איך להמשיך את החיים שלי

אני לא חושבת שאני רוצה להביא ילדים, אי פעם.

העולם הזה כל כך אכזר, וכל שנה יש מלחמה כאן, כל כך הרבה שנאה שלנו אחד את השני ובעיקר- אחרים שונאים אותנו.

ברצינות, כל העולם שונא אותנו!!! זה מכניס אותי לחרדה רצינית

ומה אם תהיה שואה שנייה? ומה עם מלחמת גוג המגוג שצריכה להגיע? ומה אם יהיה כיבוש של הארץ הזאת ע"י פלסטינאים?

בשביל מה להביא ילדים בכלל? בשביל לראות אותם מתים? או במקרה הטוב שיגדלו בפחד? אני פוחדת שהמצב של האנטישמיות רק ילך ויחמיר.. איך אני אגדל ילדים בעולם כזה? בפחד כזה?

המחשבה שאני עלולה לאבד את בעלי חס ושלום גם ככה מכניסה אותי לכל כך הרבה חרדות כל הזמן

מה יהיה איתי כשיהיה ילד? אני חושבת שאני אשתגע, אני כבר מרגישה שאני משתגעת

ובכלל, מה מטרת הקיום אם כולנו נמות בכל מקרה?

למה בכלל לחיות? בשביל לחיות בחרדה קיומית כל הזמן? אני לא מבינה את זה...

אני אשמח אם תקדיש זמן לענות לי..

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלה כבדת משקל,

לא מתאים לענות במייל,

אשמח לענות בפלפון 0527710491

בברכה,

דני ארגמן