אולי לא מצצו בברית שלי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/06/15 17:46 יב בתמוז התשעה

שאלה

שלום רב

שמי יעקוב, אני יליד סמרקנד שנמצאת באוזבקיסטן,נולדתי בשנת תשנ"ד, עליתי בגיל שנתיים, ב"ה אני בעל תשובה תקופה ארוכה (שלוש שנים) את הברית מילה עשו לי כמובן בחו"ל, יש לי צילום ווידאו של הברית ושמתי לב שהמוהל לא עשה מציצת הדם בזמן המילה וגם אמרו לי שהיה דימום רב ובכיתי הרבה, האם יש ממה לחשוש?

אשמח לקבל תשובה כדי לצאת מספק אם יש.

תשובה

שלום

מציצה נעשית ברגע קט ובמהירות רבה, סביר ביותר שמצלמה לא תקלוט זאת אם מישהו מסתיר זמן קצר וכדומה ולפיכך מצלמה אינה ראיה.
אין די בצילום ישן שכזה גם להוציא מוהל מחזקת כשרותו, וזה אינו בגדר מעבירין לאומנא דלא מייץ.

על כל פנים, אין לחשוש עתה.

כל טוב