מאבק ציבורי בהופעה של אייל גולן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/06/15 15:49 יב בתמוז התשעה

שאלה

לרב שרלו שלום וברכה

אני תושב יקנעם. לאחרונה נודע שהזמר אייל גולן יופיע באירוע העירוני המרכזי של חגיגות ה-65 לעיר. לנוכח פרשיות המין שהזמר הנ"ל היה מעורב בהן, האם נכון לצאת למאבק חברתי שמטרתו ביטול ההופעה?

תשובה

שלום וברכה

אני לא בקיא בפרטי הפרשה, ולא יודע אם בסופו של דבר כן היו טענות נגדו או לא. צריך להיזהר שלא לרדוף אדם סתם.
לפיכך, אני לא יכול לענות על הנושא עצמו.
אומר רק במישור העקרוני: בוודאי שלא ראוי שעיר המבקשת לחגוג את שנות קיומה תעמיד במרכז החגיגות זמר שהוא פגום במישור המוסרי. התשתית הקיומית שלנו היא המוסר והיושר, והתעלמות מנושאים אלה מעמידה את העיר במקום שהוא מאוד לא ראוי. על כן, ראוי מאוד להיאבק נגד זה.
אדגיש שוב כי אין אני יודע את העובדות, ואיני מתייחס להן עצמן.

כל טוב