שמירת שבת או שלום בית?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/06/15 12:33 יב בתמוז התשעה

שאלה

שלום רב,

הנני בחורה מסורתית (שומרת כשרות ונידה)לאחר פטריתה של אימי התחלתי לשמור שבת .מכיון שבעלי אינו שומר שבת ואף לא מעוניין לשמור שבת ישנם הרבה מריבות וחיכוכים בבית בעקבות כך.

בעלי טוען שאני מפלגת את המשפחה בכך שבכל שבת הוא נאלץ לטייל בלעדיי עם בנותנו ושזה הזמן היחידי שיש לנו לבלות איתם.

גם משפחתו אינה מרוצה מכך וכנראה משפעיה עליו בעקיפין.

אני נמצאת בדילימה .יש לציין שצד שלישי ניסה לדבר איתו אך הוא אינו מעוניין .

מה אפשר לעשות במקירה כזה האם שלמות המשפחה יותר חשובה?

תשובה

שלום

ישר כחך על החזרה הביתה, לתורה הקדושה ולמצוותיה המאירות.
שמירת השבת ושלימות המשפחה, שני ערכים אלו צריכים להיות בשלימות, והנם חשובים מאד.
אולם אם הנם זה לעומת זה, שמירת השבת גוברת. אין לחלל שבת עבור שלום בית.
על מנת ליישב את ההדורים, אל תחפשי פתרונות בויתור על אחד משני הערכים, אלא בקביעת מסלול ההולך בין שניהם בחכמה ובעדינות.
את השבת שמרי, במלא היקפה. ישנם דברים המותרים, כגון טיול רגלי, שיחה וקריאה.
זוגיות אינה כפיה הדדית של תפיסות עולם, ועל כן את חופשיה להחליט מהי זהותך הדתית ולשמור שבת ובעלך צריך לכבד זאת ולאפשר לאשתו את בחירותיה ודעותיה.

שבו יחד וגבשו קוים בהם השבת אופטימאלית עבורכם, בשיתוף הילדים. עימדי על שלך, שמירת השבת אינה ניתנת לדיון. אך הקשיבי לדבריו ונסי לגבש אופי שיתאים לבחירות שלו, ללא חילול שלך.

בע"ה הוא עוד יבחין כמה אור ונחת השבת מביאה, לו ולילדיו.

בהצלחה