כיבוד אב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/06/15 00:00 יב בתמוז התשעה

שאלה

שלום לך כבוד הרב לפני כמה ימים אבא שלי דיבר איתי בנוגע על זה שאני מאריך בתפילה יותר מידי ולא צריך ל״השתגע״אפשר להתפלל רגיל 3 דקות הבעיה שהדברים התגלגלו וכתוצאה מכך היה ריב השאלה היא האם מותר לי להתפלל תפילת נדבה שאני בבית כנסת עם אבי ושאני יגיע הביתה אני אתפלל מנחה או ערבית (שמונה עשרה) בכוונה לבד בחדר שלי ?ובכללי מה עושים בסיטואציה כזאת ?תודה (:

תשובה

שלום וברכה

אני מבקש בראֿש ובראשונה שלא להיכנס למריבה משפחתית. נראה לי כי הדבר צריך להיעשות ביניכם, כאשר שניכם מבינים שהמטרה היא לטובה, לאמור: גם עמדתו של אבא שלך יונקת מהרצון שיהיה לך טוב ושאתה לא תתמכר לעצבנות בנושא התפילה, וגם כמובן לך יש מגמה טובה - להתפלל כראוי. כששני הצדדים מכירים בכך שיש מגמה טובה לשניהם - אפשר למצוא דרך שהיא מקובלת על שניהם.

הפיתרון שאתה מציע אינו פיתרון טוב משתי סיבות:
‏א. הוא לסובב את אביך בכחש, ולא משהו אמיתי ושקוף שמתחולל ביניכם.
‏ב. אין תפילת נדבה לפני תפילת חובה.
על כן, יהיה נכון כאמור לחפש דרך אחרת שהיא משותפת יותר.

כל טוב והרבה שלום ושמחה