טהרה אחרי לידה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/06/15 23:17 יא בתמוז התשעה

שאלה

שלום הרב,

ב"ה ילדתי את בני הבכור לפני חודש וחצי.

אנחנו נוהגים כתימנים.

התחלתי בשבוע שעבר לספור 7 נקיים (מנסה בפעם העשירית כבר) ומקווה שאצליח סופסוף לטבול!

1. אני עדיין מרגישה כאבים באיזור התפרים, ומאוד פוחדת להיות ביחד עם בעלי. מה אפשר לעשות כדי להקל?

2. האם יש תנוחות שמקלות?

קראתי שתנוחת כפיות מקלה אחרי לידה, אבל היא לא פנים אל פנים ואני זוכרת מההדרכת כלות- שאולי זה אסור?

3. התינוק שלנו עדיין ישן איתנו בחדר, האם מותר להיות ביחד כשהוא ישן לידינו?

4. אני יודעת שהביוץ שלי הוא מאוד מוקדם, ולכן כדי להיכנס להריון התייעצנו עם רב שנתן התר להתחיל הפסק אחרי יומיים של מחזור.

האם מותר באופן מודע למנוע הריון (לחצי שנה בערך) על ידי כך שאני עושה הפסק רגיל, אחרי 4-5 ימים?

איך עלי לנהוג?

תודה

ענבלילי

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות רבות לרגל הלידה. זכו בברכת שמיים ובמציאת חן הדדית.
השאלות שאת שואלת מערבות נושאים רבניים ונושאים רפואיים, וצריך להבחין בין שני הדברים.

‏א. אם יש לך כאבים בתחום התפרים - הכתובת היא כמובן רופאים. אם השאלה ההלכתית היא האם בשעה שאת טובלת קיימת חובה לקיים יחסים כשכואב לך ואת חוששת - התשובה היא שבוודאי אין חובה לעשות זאת, ואת לא צריכה לכפות את עצמך לעשות דברים שעדיין לא מתאימים לך.
‏ב. כל התנוחות המוסכמות על בני הזוג - מותרות מבחינה הלכתית.
‏ג. כאשר מדובר בתינוק כה קטן שאין לו שום יכולת לפגוע בצניעות או שמשהו יפגע בו - הדבר מותר.
‏ד. בוודאי שמותר לעשות הפסק מאוחר יותר, אבל כדאי שזו תהיה החלטה זוגית משותפת. צריך גם לדעת כמובן שאין ביטחון מוחלט.
כל טוב ושוב הרבה שמחה