תחנון במניין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/06/15 20:15 יא בתמוז התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני לרוב מתפלל תפילת מנחה במניין אשר לא אומרים בו משום מה תחנון באף יום שהוא.

ברצוני לדעת מה ההלכה בעניין זה,האם להגיד תחנון ביחיד לאחר התפילה או דרך פעולה אחרת?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ישנם מנהגים שלא אומרים תחנון במנחה. אני כמובן לא יודע לומר האם במניין שאתה מתפלל הדבר נובע ממנהג משמעותי, או מזלזול בהלכה.
לכאורה, יש מקום לומר באופן אישי את התחנון (לא יג מידות). אולם כל זה רק אם הדבר אינו מביא למחלוקת, או לערעור כלשהו במניין.

כל טוב