לימוד תורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/06/15 17:41 יא בתמוז התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

האם שאני קורא סיפורים על גדולי ישראל אני מקיים מצוות לימוד תורה?

והאם שאנחנו קוראים בתורה בשני וחמישי אנו מקיימים מצוות לימוד תורה?

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה לי (לצערי, לא מצאתי לכך מקורות) שיש מצוות לימוד תורה ממש, עליה מברכים ברכות התורה: כאן מדובר רק במקורות מקודשים: תנ"ך ומפרשיו וכן דברי חז"ל השונים ומפרשיהם.
יש גם עיסוק ראוי בדברי מוסר, חיזוק לאמונה וקיום מצוות שמתבססים על משלים וסיפורים - אלו לא דברי תורה שניתן לברך עליהם ברכת התורה, אבל אלו דברים שהעיסוק בהם ראוי לכתחילה, אין לראות בכך ביטול תורה.
לסיכום: ראוי ליהודי להקדיש מזמנו ללימוד תורה ממקורות התורה. עם זאת במידה ויש לימוד אחר שממלא אותו שמחה ומעניק לו כוח לאהבה תורה ויראת שמים יקדיש חלק מזמנו ללימוד זה גם כשמדובר בסיפורים על גדולי ישראל.

פשוט שבקריאת התורה בציבור מקיימים מצוות לימוד תורה (בתנאי שמקשיבים בתשומת לב) שהרי על קריאה זו מברכים לפניה ואחריה.