חשש גזל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/06/15 17:39 יא בתמוז התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני וחבריי עובדים בישיבה התיכונית בה למדנו ומסדרים אותה לקראת השנה החדשה.

בעקבות הכנת וצביעת הכיתות מצאנו הרבה מחברות וספרים.

חלק מהמחברות היו כמעט ממש ריקות וממש חבל לזרוק אותם ואב הבית אמר לנו שאפשר לקחת אותם לבית מי שרוצה כי מבחינתו זה הפקר.

השאלה הרב אם אפשר להשתמש במחברות הללו או שהם לא הפקר וזה גזל למרות שעברו עשרה ימים מאז תום הלימודים וזה נראה שלאף תלמיד לא היה אכפת ממחברות אלו.(לחלק מהמחברות היו שמות עליהם)

אשמח הרב לתשובה מה הדין?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

במקרה זה , כיוון שיש סבירות גבוהה מאוד שאכן מדובר בהפקרה, ומדובר במחברות מהשנה שעברה - זו אינה השבת אבידה, וגם לא ייאוש (שההלכה מניחה שלא מתחולל במקום בו רשום השם), כי אם הפקרה - והדבר מותר.

כל טוב