סרטים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/06/15 16:00 יא בתמוז התשעה

שאלה

בס"ד

שלום הרב.

איך אפשר לעבוד על היצר שלא לראות סרטים?

במיוחד עכשיו בחופש, שיש פיתוי יותר גדול!

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קשה מאוד מאוד רק לחסום את עצמנו מדברים שמפתים אותנו.
הפתרון הוא למלא את הראש ואת הזמן בדברים אחרים שמעניינים אותנו ומשמחים אותנו.
אם תשב בבית ותשתעמם, לא תוכל להתחזק ולהימנע מסרטים. אבל אם תהיה עסוק: תתנדב, תעבוד, תעשה דברים טובים עם חברים, תעזור בבית או במקומות אחרים... לא תחשוב בכלל על סרטים, וגם אם תחשוב תוכל בקלות לסלק מחשבות כאלה.

התורה אומרת על הבור שאליו נזרק יוסף: "והבור ריק אין בו מים".
אומרים חז"ל: "אבל נחשים ועקרבים היו בבור".
כלומר באדם שאין לו תוכן אמתי ומעניין = מים (תורה וכד')
נכנסים 'נחשים ועקרבים' = מחשבות רעות ויצרים.

תמלא את ה'בור' שלך ב'מים' וממילא לא יהיה בו מקום לדברים אחרים.