כלב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/06/15 23:09 י בתמוז התשעה

שאלה

אם אני אקנה \ אאמץ כלב...זה יתן לי בעיות בשידוך? האם בכלל מותר?

כי אני יודעת שיש הלכות על טיפול בשבת בחיות...אז זה נראה שאין בעיה... בבקשה תענו בהקדם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בעיות בשידוך אינני יודע, אבל מסתבר שיצמצם את המבחר.
השאלה היא עקרונית מדוע אדם צריך להכנס לאימוץ כלבים ובע"ח. הקב"ה ברא את עולמו בצורה מסודרת ולא ציווה לאמץ בע"ח, אלא לא לצערם ולא לגרום להם סבל, ואדרבא יש להקדים האכלת בהמה לאכילתו, אבל עצם האימוץ שהוא לא לצרכי פרנסה וכדו' אלא להנאה וכיף, אין זה מדרכי היהדות, לחיות יש תפקיד חיובי בטבע ולא אצל בני אדם כחיות שעשועים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ