מרגישה שההלכה מאוד טכנית ולא קשורה לעבודת ה'..

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/06/15 22:44 י בתמוז התשעה

שאלה

אהלן

עשיתי שבת ביחד עם כמה חבר'ה חילוניים ומסורתיים, יצא שראיתי את התפילות והקידוש וכל השבת דרך נק' המבט שלהם - והרגשתי מגוחכת. אני חיה ב2015, למה אני ממלמלת וכורעת בתפילה, או סוחטת לימון דווקא על מלח, בודקת בספרים כמה צריך לשתות מהגביע והאם יין של הבדלה עושה לנשים שפם ואם מותר לחטט באף בשבת - איך אני עובדת בזה את ה? למה ההלכה כ''כ טכנית עד הפרטים הכי פחות חשובים? (לכאורה?) זה לא הופך את הדת לקטנונית וטקסית ונורא לא רוחנית?

תודה מראש על תשובה, ויישר כוח על הרעיון של האתר. הוא עוזר מאוד להרבה אנשים..

תשובה

שלום ירדן היקרה!!!

שאלתך יפה וחשובה מאוד.
כולנו מרגישים לפעמים כמוך. גם אני הזדהיתי עם הדברים.
שאלה כמו שלך יכולה לצוץ פתאום, במהלך שעות היום, ולהציק.

האמת היא שהעולם הזה בנוי מאינספור רבדים.
רובד על גביי רובד.
וכל אדם – ככל שהוא זוכה יותר כך הוא מכיר ביותר רבדים.

ונסביר:
אפרט שלושה רבדים שאני מכירה. אולם, אני חושבת שישנם אינספור רבדים נוספים שאני עצמי עדיין לא זכיתי להכיר.
שימי לב, שיש לרבדים אלו קשר של "סיבה ותוצאה", זאת אומרת: כאשר את עושה משהו – יש לכך תוצאה ישירה.

שלושת הרבדים הם:
רובד של הטבע:
אדם אוכל כריך גדול, וכתוצאה מכך הוא נהיה שבע.
דוגמא נוספת: את זורקת אבן לתוך מים – האבן מעלה אדוות ושוקעת.
רובד של האנרגיה:
אדם מקבל טיפול אנרגטי, של דיקור סיני למשל, וכתוצאה מכך חולף לו כאב ראש.
דוגמא נוספת: את יושבת בחדר עם שלוש חברות חדשות, ומיד את מרגישה שאחת משלושתן נראית לך נחמדה במיוחד ואת מעוניינת להעמיק איתה את החברות.
רובד של הקדושה:
אדם קונה לאשתו תכשיט יקר, וכתוצאה מכך הוא מקבל העלאה במשכורת.
דוגמא נוספת:
את מעשרת את הההכנסות שלך, וכתוצאה מכך את מקבלת הצעות עבודה נוספות.

אני מכירה הרבה אנשים שמזלזלים בכל הרבדים שהם לא רואים בעיניים.

חבל.
למשל, אם הם מזלזלים ברובד של האנרגיה:
הם יפסידו טיפול אלטרנטיבי וימשיכו להסתובב עם כאב ראש.
ולמשל, ברובד של הקדושה:
הם יוותרו על מעשרות, וכך לא יקבלו הפתעות של כסף לתוך חשבון הבנק שלהם.

אנחנו רואים את העולם הזה ראייה חלקית בלבד. כמו המוגלגים של הארי פוטר.
האם אנו יודעים מה עושה, למשל, קשירת נעליי שמאל לפני ימין? הרי יש לה תוצאה בתוך השבילים השקופים האלו שבמציאות, בדיוק כמו שיש תוצאה לכך שזורקים אבן לתוך בריכת מים.
אין הבדל.
רק שמי שלא זכה – לא מאמין במה שהוא לא רואה בעיניים.
וחבל, כי הוא מפסיד הרבה רבדים של העולם.

לפרטים האלו של מערכת המצוות יש משמעות ברורה, עם תוצאות שבאות באופן מוכרח, רק שאנו לא יודעים את התוצאות.
אפשר לדמיין "שבילים" בלתי נראים, שנמצאים בתוך העולם שלנו, והם אלו השבילים של הקדושה.

ולסיום:
את נשמעת בחורה חכמה מאוד ובוגרת לגילך. גם לבחורה כמוך, וגם לכל אדם, כדאי לשמור על חברה שמתאימה להם. זאת אומרת, לא כדאי להרבות בחברה חילונית ומסורתית, אלא להרבות בחברה דתית דווקא.
הסיבה לכך היא שישנה שחיקה בלהאמין במשהו בלתי נראה כאשר מסביב יש יחס של חוסר-תמיכה, או גרוע יותר – יחס של זלזול.

בהצלחה רבה!
רינה, חברים מקשיבים