חברות אמת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/06/15 00:15 ט בתמוז התשעה

שאלה

שלום רב!

אני מסיימת י"ב ב"ה, וכרגע מרגישים מתח אם נשאר בקשר עם החברות או לא..

חשוב לי מאוד לדעת את דעת התורה בקשר לחברות אמת ואיך בודקים האם הקשר טוב לי ונכון לי עם הבנות בכיתה ובכלל עם כל חברה שיש לי..

האם מעשים לא טובים שלהם אמורים לעצור את החברות, וממש בכלליות איך בודקים חברות טובה? אולי זו בכלל אני שלא טובה להן.. ?

תודה רבה רבה!!!!

תשובה

שלום!

כך אומרת המשנה (אבות ה', ט"ז):

"כָּל אַהֲבָה שֶׁהִיא תְלוּיָה בְדָבָר, בָּטֵל דָּבָר, בְּטֵלָה אַהֲבָה. וְשֶׁאֵינָהּ תְּלוּיָה בְדָבָר, אֵינָהּ בְּטֵלָה לְעוֹלָם. אֵיזוֹ הִיא אַהֲבָה הַתְּלוּיָה בְדָבָר, זוֹ אַהֲבַת אַמְנוֹן וְתָמָר. וְשֶׁאֵינָהּ תְּלוּיָה בְדָבָר, זוֹ אַהֲבַת דָּוִיד וִיהוֹנָתָן".

בקיצור, צריך לבדוק האם האהבה לחברות אינה תלוייה בדבר ואז היא לא תיפסק לעולם, או שהיא אהבת עצמו והטוב לו, ואז זה כמו שאוהבים דג - כלומר אוהבים לאכול אותו... ואז בהיפסק סיבת הקשר - הקשר עצמו נפסק.

כל טוב!