נשים וצניעות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/06/15 12:04 ד בתמוז התשעה

שאלה

שלום הרב,

האם מותר לנשים לראות תכנים לא צנועים? (אני מבינה את הסיבה שלגברים אסור אבל לא ככ מבינה את הסיבה למה לנשים אסור.. הרי מה זה כבר יכול לעשות?)

האם מותר ללבוש חולצה קצרה אם אני נמצאת רק בחברה של נשים ללא גברים?

תודה רבה

תשובה

שלום

א. תכנים לא צנועים אסור, משום שהדבר מוביל אותן לחטא ולהרהור חטא, ונאמר 'לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם'.
אולם אינן חייבות להקפיד שלא לראות טפח מגולה בחברתה, שיער מגולה וכדומה.
ב. מותר, ובלבד שהיא אינה משדרת התפרקות מן הצניעות אלא צורך ענייני

כל טוב