אחוזי ערלה בשזיפים

חדשות כיפה רבני כושרות 20/06/15 23:15 ג בתמוז התשעה

שאלה

שלום רב

ברצוננו לשאול לגבי מצב השוק כיום לגבי אחוזי ערלה בשזיפים, האם אפשר להקל (מדובר בשזיפים קטנים צהובים).

ברשימה שפרסמתם בפירות החורף לא מופיע, וישנה רשימה של פירות קיץ אך מהמשנה שעברה.

נודה לתשובתכם.

תשובה

אם בשנה רגילה אפשר ללכת לפי הרשימות של אחוזי ערלה, השנה הדבר הרבה יותר מסובך. יש גם את הבעיה של הערלה וגם את הבעיה של השמיטה.
ערלה- יתכן ובשנה רגילה ניתן לסמוך על הרשימות ולכאורה גם השנה ניתן לעשות כך, אלא שהענין של השמיטה מערער את האפשרות לסמוך על הרשימות של הערלה. הסיבה לכך היא שכמעט כל החקלאים בארץ חתמו על שטר של היתר מכירה והיבול שלהם משווק כ"היתר מכירה". מי שאינו משוק את היבול שלו כ"היתר מכירה" חדוש על כך שהוא לא מכר את הקרקע. אחת הסיבות שהוא מכר יכול להיות בגלל שיש לו יבול שהרבנות לא היתה מתירה לו לשווק- למשל פירות ערלה. ולכן ראוי ולנכון לא לצרוך כלל וכלל פירות וירקות שאין עליהם אישור כשרות. למשל, של היתר מכירה, או אחת האפשריות האחרות של שיווק כגון אוצר בית דין)