פיטום הקטורת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/06/15 10:46 כט בסיון התשעה

שאלה

שלום הרב,

בפיטום הקטורת מאוזכר ש"אם נתן בה דבש פסלה ואם חיסר אחת מכל סממניה חייב מיתה". למה "אם חיסר אחת מכל סממניה חייב מיתה"? מה כל כך חמור בזה שמחייב עונש מיתה?

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרמב"ם במשנה תורה (ספר עבודה - הלכות כלי המקדש והעובדים בו פרק ב' הלכה ו'): "חיסר אחד מסמניה*חייב מיתה, שהרי נעשית קטורת זרה".
על הבאת קטורת זרה - שלא ציווה ד', מתו בני אהרון נדב ואביהו.
המקדש הוא מקום מרכזי לעבודת ד'. מי שעובד במקדש צריך לדעת שמוטלת עליו אחריות כבידה לדייק בכל מה שנדרש לעבודת ד'.
רופא שיטעה מעט במינון של תרופה ויהרוג את החולה או טייס שיטעה מעט בניווט וירסק את המטוס על נוסעיו. לא נתייחס אליהם בסלחנות.