חלום על עקרב שחור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/06/15 11:51 כח בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

חלמתי הלילה על עקרב שחור שהיה בחניה של הבית שלי.

פחדתי מהעקרב ואני לא זוכרת מי אבל המישהו הזה

הרחיק את העקרב ממני,שם אותו במקום אחר

ואני זוכרת שלמרות שהוא כבר לא היה בקרבתי פחדתי

שהוא מאחורי וכל הזמן בדקתי.

האם זה מסמל משהו רע?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

חז"ל כבר נתנו עצתם למי שמוטרד מחלום:
מאן דחזי חלמא ולא ידע מאי חזא (מי שראה חלום ולא ידע מה ראה) ניקום קמי כהני בשעה שעולים לדוכן (יקום לפני כהנים בשעה שעולים לדוכן) ונימא הכי (ויאמר כך): "רבש"ע אני שלך וחלומותי שלך חלום חלמתי ואיני יודע מה הוא בין שחלמתי לעצמי בין שחלמו לי אחרים אם טובים הם חזקם ואמצם כחלומותיו של יוסף ואם צריכים רפואה רפאם כמי מרה על ידי משה וכמי יריהו ע"י אלישע וכמרים מצרעתה וכנעמן מצרעתו וכחזקיהו מחליו וכשם שהפכת קללת בלעם מרעה לטובה כך תהפוך כל חלומותי לטובה ותרצני".
ויכוין דלסיים בהדי כהני כי היכא דעני צבורא אמן
(ויכון לסיים עם הכהנים שהאמן של הציבור יאמר גם על דבריו).

בכל הסידורים הספרדיים הנוסח וההסבר מופיעים במקום של ברכת כהנים.