שבר בעוף

חדשות כיפה רבני כושרות 11/06/15 09:21 כד בסיון התשעה

שאלה

אשתי הכינה עוף, וגילתה שהבצה של הרגל של העוף [המכונה פולקע] העצם שבורה.

מה דין העוף?

תודה

תשובה

השוק הוא החלק האמצעי של הרגל. הירך הוא החלק המחובר עם הגוף. בכרעים יש גם שוק וגם ירך אבל כשקונים ירכיים הפרידו את השוק ורואים רק משולש ובתוכו יש את עצם הירך. שבר בירך מטריף אבל שבר בשוק אינו מטריף אלא שצריך לבדוק את צומת הגידים. אם אפילו גיד אחד נקרע כל העוף טרף (יש שם 16 גידים). וכל זה כאשר זה קרא לפני השחיטה. אבל לרוב השבר נהיה לאחר השחיטה בזמן המריטה. ולכן בכל מקרה של שבר יש להראות את העף לרב הבקי בסוגית הטריפות.

עיין עוד בנושא שה:
http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=59572