חופש ג-ד-ו-ל-! ואיתו התמודדות גדולה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/06/15 22:05 כא בסיון התשעה

שאלה

הי, עוד מעט מגיע החופשה, ואני ממש רוצה לצאת מהחופשה הזאת שהיא הייתה מנוצלת גם מבחינה רוחנית וגם מעבר..

להשקיע במידות שלי עוד יותר יותר,בלימודים,בחברות,בעצמי..

הבעי'ה שאני לא מאמינה שאני יצליח (נשמע הזוי נכון?!) אבל כן,קשה לי להאמין בעצמי שאני באמת מסוגלת, יש לי הכל רק את האמונה חסר לי (זה לא רק...)

בקיצור,אשמח לעזרה..

תשובה

לק"י

שלום לך!
ב"ה אנחנו בהחלט בפתח החופש הגדול - העל יסודי כבר חוגג (בין בגרות לבגרות כמובן) והיסודי אוטוטו יוצא לחופש וכמו שאת מתארת בין השורות - החופש לרוב נראה לנו כזמן שלא מנוצל, לא רוחנית, לא מידותית, לא לימודית ולא בצורה החברית.
למה?
כי הרבה פעמים אנחנו מתחילים את היום מאוחר.
מה מאוחר? שיא המאוחר!
אם עד עכשיו התרגלנו, בשנת הלימודים, להתחיל בשעה מוקדמת את היום, אז עכשיו אנחנו מתחילים אותו בערך ארבע או חמש שעות מאוחר יותר.
ה-מ-ו-ן זמן!
לכן, דבר ראשון - אנחנו מחליטים שאם אנחנו רוצים לנצל את החופש הגדול, צריך דבר ראשון לאפשר את הזמן בשביל זה.
בלי זה חסר לנו את הכלי המרכזי!
רק אחרי זה אפשר באמת לדבר על כל השאר.

[רוחניות]
כשמתעוררים מאוחר כבר יוצא החשק, במובן מסוים, להתפלל וכל היום נראה כזה נעכס.
בכלל, החופש זה זמן שלימוד התורה בו יורד פלאים.
הרי עד עכשיו התרגלנו לתורה שלמדנו בבית ספר, ועכשיו זה כבר לא כך.
לכן, חשוב שנשים לעצמנו דגש על התפילות עם ה´ - הדיבור שלנו איתו.
מצד שני, חשוב שגם נשמע אותו, שגם נקדיש זמן ללימוד תורה.
עצם הלימוד, ולא כזה שהוא רק קריאה והופס וגמרנו, אלא משהו משמעותי, משפיע עלינו, אבל הייתי לוקח את זה עוד צעד שמקשר אותנו לנקודה הבאה

[מידות]
תבחרי להקדיש את לימוד התורה שלך למשהו מסוים.
זה יכול להיות פרשת שבוע, מידות או מידות לאור פרשת השבוע.
זה ייתן לך גם תחושה של התקדמות ולא רק לימוד בלבד.
במסגרת לימוד התורה תבחרי מידה שאת לומדת עליה וגם מתקדמת בה.
זה יכול להיות מספר מידות כזה או אחר מתיקון המידות של הרב אביחיל, מסילת ישרים של הרמח"ל (במחזור חודשי) ועוד.
מתוך הלימוד יתחדדו לך דברים לגבי המידות וככה תתקדמי.
חשוב שגם תקבעי לעצמך מטרות במידות, דבר שיקדם אותך יותר במידות.
הכל תלוי ברצון שלך, בהתמדה ובהשקעה שלך.
כשאני אומר השקעה -זה גם צ´ופרים על השלבים השונים שאת מתקדמת בהם במהלך הדרך.

[לימודים]
ב"ה החופש הגדול כשמו כן הוא - חופש. אך האמת, קוראים לו ´פגרת קיץ´ ולא כי אנחנו נהיים בו פגרים.
צריך באמת לנצל את הזמן הזה לשחרור וגם למנוחה, אבל לזכור שזה חלק משנת הלימודים.
הזוי לא? ומה זה בכלל אומר?
צריך לוודא שלא נהיה פגרים וכן, רצוי מידי פעם (לא חובה באדיקות כמו תפילה) להתרענן בחומר, אם לא במהלך כל החופש לפחות לקראת סופו וזה יתן לך להגיע בלי ´הלם קרב´ כשאת חוזרת ללימודים.
אם יש מטלות קיץ - אז זה גם כן נחשב.
את משאירה את עצמך באווירת לימוד של בית ספר.
וסתם ככה, כדי לא להתנוון, וזה קשור לנקודה הקודמת, תסכמי לעצמך את מה שאת לומדת וככה לא רק שכלי הלימוד שלך לא נשחקים אלא הם מתחדדים ומשתפרים.

[חברות]
כמו שכתבנו זה חשוב לחוש את החופש ולהתרענן.
זה כל כך מנוון כעושים את זה לבד ולכן חשוב שתקבעי לעצמך לפחות פעם או פעמיים בשבוע, אם את שואלת אותי, זמן איכות עם חברות - אם זה לצאת לים (כמובן בתנאים ההלכתיים הנכונים) או סתם להנות (לזכור שאנחנו לא חופשיים בכלל מההלכה).
אם את יוזמת אז את בכלל יכולה לחשוב על משהו שאתן לא פסיביות בו אלא שאתן עושות משהו פעיל שמקרב אתכן זו אל זו.
בים אפשר לארגן כל מיני משחקים ופעילויות, אך זה תלוי בכן.
ככה אתן גם משקיעות בעצמכן.

[אני]
בתוך כל הנקודות האלו אנו רואים איך אנחנו מתקדמים ומשתפרים.
יש פה השקעה בעצמנו אם זה עם חברים או שלאור ההתקדמות המידותית שלך את מפנקת את עצמך במשהו.
הדרך הכי טובה לעשות את כל זה - לסדר את הדברים ביומן, שהכל יהיה מסודר.
לא חתיכות פאזל שתוך כדי את מרכיבה אלא שאת רואה את התמונה כולה, ומתוך כך את יכולה להמשיך בנחת וברוגע.
זה יתן מנוחה שנצרכת אם את רוצה להשיג את הכל, ובאמת תשיגי את הכל.

[לבסוף..אמונה עצמית]
כל זה מסתמך על זה שזה אפשרי, ויותר מכך - שאת מאמינה בעצמך.
כמו שכתבת, זה לא ´רק´ אלא זה עיקר גדול כי זה הכח המניע שמוביל אותך.
לכן, הצענו שתפרסי את הדברים מראש כדי שתראי את הדברים, והם יהיו במינונים.
בכך אני בטוח שזה יקל על ההתמודדות ועם ההתקדמות הרצויה.
מה את אומרת?

מקווה שהדברים עזרו וסייעו.
את כמובן מוזמנת לשתף את כולנו אם הדברים עזרו ואם יש עוד שאלות לגבי מה שכתבנו, נושא זה או שיש לך שאלה אחרת - תרגישי בנח לפנות ולשאול.
הרבה הצלחה,
נתנאל
netanelweil@gmail.com