שיתוף הילדים בברכות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/06/15 21:44 יט בסיון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

עקב כך שאני גרושה עם ילדים אני מטילה חלק מהמטלות הבית או לחילופין המצוות על הילדים, לדוגמא הבן שלי (בן 7) קבע מזוזה, ילדיי עושים קידוש והבדלה. אמרו לי שזה לא נכון והם לא יכולים לעשות זאת כי הם קטנים (לא עברו את גיל הבת/ בר צווה) האם זה נכון? אילו מהמצוות /ברכות הם לא יכולים לעשות? וכן, את ברכות ההבדלה/קידוש אני מחלקת בין ילדיי, שכל אחד יברך על משהו, האם זה בסדר שלא 1 מברך על הכל?

תודה מראש ושבוע טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

קטן שעדין לא הגיע לגיל מצוות לא יכול להוציא אחרים ידי חובה, למשל קידוש הבדלה,

צריך לתת לגדול לומר או שאת תעשי זאת.

בברכה,

דני ארגמן