בניית סוכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/06/15 12:35 יז בסיון התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני גר בקומה ראשונה בבנין מגורים של שתי קומות. לשכן שלי בקומת הקרקע יש תוספת חצר עם קירות בגודל 4X4 בערך שהיתה ללא תקרה עד שהוא קירה אותה בתקרה הרמטית ועשה שם חדר נוסף.

כעת אני רוצה לבנות מעל התוספת שלו מרפסת סוכה מברזל, סמוך לחדר הדירה שלי, שנתמכת בקירות הבניין ולא על הגג שלו.

השכן טוען שכל האויר מעל התקרה של החצר שלו שייך אליו, למרות שהוא סגר את זה בתקרה הרמטית ולכן הוא לא מסכים לי לבנות מרפסת סוכה. (למרות שרוב הדיירים 5 לא מתנגדים)

מה הדין כאן ומה אפשר לעשות

תשובה

שלום וברכה

לצערי, אני לא מכיר את חוקי המדינ.
ההלכה מקבלת את חוקי המדינה בנושאים אלה, כתקנות הקהל.
צריך קודם כל לברר עם עורך דין המתמחה בדיני שכנים - מהו החוק, ואז תוכל לחזור לכאן ונברר.

כל טוב והרבה שלום