אני דתייה מתקשה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/15 09:26 טז בסיון התשעה

שאלה

שלום ,

אני בן אדם מאמין אך בדרך כלל פה זה נגמר. קשה לי נורא להקפיד על צניעות , קשה לי לקיים מצוות , אני לא מתפללת (רק לפעמים כשמזכירים לי ) , אני לא מברכת על כמעט כלום .

אני מאוד רוצה להתחזק ולעלות אך אני לא יודעת מאיפה להתחיל.

היו לי רגעים בחיים שאמרתי 'זהו אני מתחזקת' והתחלתי את התהליך אך משום מה מעולם לא הצלחתי להמשיך אותו.

אני מאוד אוהבת את הדת ואני מאוד רוצה שהדת יהיה חלק מהחיים שלי אך אני מרגישה שזה לא מספיק להגיד 'אני דתייה' ולשמור שבת רק פעם בשבוע . אני יודעת שזה הרבה מעבר אך משהו בי עוצר אותי מלהתקדם.

אשמח מאוד לעצות ועזרה .

תודה רבה !

תשובה

שלום

ישר כחך על הכנות כלפי עצמך, ועל הרצון להתחזק בירא"ש אמיתית.
כמותך, מאות נשים דתיות אשר אינן מקיימות מצוות רבות מכמה טעמים. לעיתים מאידיאולוגיה מערבית מבית, לעיתים מעצלות, לעיתים מעייפות, לעיתים מהשפעת העיתונות הדתית הליברלית המרפה את הנפש מירא"ש.

ראשית לכל- לרצות. להבין בינך לבין עצמך, שאין אופק ללא תורה. שאין זהות אמיתית לאשה בישראל ללא דביקות באלהים חיים שקדשנו במצוותיו וצוונו מערכת של אורות רוחניים הקרויים מצוות.

לשם כך, עלייך להתחזק בשלוש המעגלים המשפיעים על האדם בבחינת עשה טוב-
השכל- לקבוע לך זמן בכל יום, כרבע שעה, בו תעסקי באמונה. התחילי בספרים פשוטים בלשון מובנת, לפני השינה.
הרגש- להשתדל מאד ללכת לתפילה במניין בשבת, ולהשתתף בחווית עבודת ד', מעזרת הנשים בבי"כ אמיתי שאינו מקום מפגש חברתי בלבד. עצם ההמצאות שם תוסיף לרוחך בראותך נשים וגברים מתפללים בדביקות, שסוף האש לעבור מנר לנר.
החברה- מיצאי דרך להרחיב את מעגל חברותייך כך שיכלול יראות שמים, שיתמכו בדרכך ויבינו אותך.

ובמקביל לסור מרע-
חידלי בקצב הנכון לך מלטבוע במדיה החילונית או הדתית הלועגת לקודש, אשר יש בה לשון הרע ואלימות וחוסר צניעות. פשוט בטלי את המנוי לכך, ועשי סינון לאינטרנט. השפעת תמונות סגנון חיים חילוני מאד דומיננטית על הנפש ועל הרפיון בירא"ש.
עמדת החברה סביבך, במדיה ובעיתונות וברדיו, מאד תשפיע עליך. על כן השקיעי בכך ובדיקי לאן אפשר להתקדם בתחום זה.

חיזקי ואימצי