מעשרות לאמא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/15 01:25 טז בסיון התשעה

שאלה

רציתי לשאול את כבוד הרב אם אני יכולה להביא לאמא שלי את המעשרות של הכסף שלי למרות שאני עדין גרה בבית.

אשמח לתשובה, תודה.

תשובה

שלום

אם היא נזקקת יש לתמוך בה ללא קשר למעשר כספים, מדין כיבוד אם, ולהשתמש עבור זה בכסף של האם. ובמקרה שלך בעצם היותך גרה עימה ונהנת מכספה, תוכלי להשיב את ההוצאה שלה עליך ע"י שתשקיעי בה כסף זה. ואת המעשר יש לתת לעני אחר.
אם אין אפשרות אחרת, וכגון שאינך יכולה גם לתת מעשר כספים לעני וגם לתמוך באמך כלכלית- אזי תני את הכסף לאמך, וראוי באופן שלא תבחין שאלו כספי צדקה, כגון שתשימי בארנקה.
כמבואר ביו"ד רמ, בטוש"ע ברמ"א בשם ירושלמי ובש"ך.

כל טוב