ספרים חיצוניים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/15 00:51 טז בסיון התשעה

שאלה

בס״ד

לפי מה שהבנתי זה לא שאסור להסתכל בספר בן סירא ושאר ספרים חיצוניים ושאפילו החכמים הכירו אותם אך שאסור לעיין בהם קבע ולהפוך אותם לחשובים. הבנתי נכון?

שאלה שניה היא איך בעצם קבעו מה נכנס לתנ״ך, מה קדוש ומה לא? הרי עד שסידרו את התנ״ך היו את כל הספרים הללו אז השאלה שלי היא האם פשוט ידעו שהספרים החיצוניים הם לא מאלוקים אלא מבני אדם רגילים?

אני לא חס ושלום כופר בדברי חכמים. כל מה שאמרו אמת אני רק רוצה להבין את הנושא

תודה רבה

תשובה

שלום

א. אמת
ב. ברוח הקודש אשר היתה עליהם, ובשכל הישר, הבחינו מה נכתב ברוה"ק ומה נכתב ככתב חולין

כל טוב