שאל את הרב

כבד ששהה בדם או בתבלין

חדשות כיפה רבני כושרות 03/06/15 00:36 טז בסיון התשעה

שאלה

שלום,

מה דין כבד ששהה בתוך קופסא אטומה יחד עם דם או עם תבלינים 24 שעות? והאם יש הבדל אם זה היה בקירור או הקפאה?

תודה רבה

תשובה

בשר ששה בדמו במשך 24 שעות :
אשכנזים - נאסר ואין לן תקנה
ספרדים- מותר על ידי צלייה
כל זה מדין "כבוש"
עיין שו"ע יור"ד ס"ט:ט"ו

במידה שהוא היה קפוא: יש בזה שלוש שיטות
1. מותר כי אין דין "כבוש" במשהו קפוא ולכן אין בעיה.
2. מותר בדעבד
3. אסור אף בדעבד

לכן:
בכבד הנמכר טרי מניחים אותו במגש מיוחד עם חורים וספוג כך שהכבד לא יושב בתוך הדם שלו.

בכבד קפוא בגלל החילוקי דעות שיש בסוגיא זו חלק מהמשחיטות לא כותבים עליו "מהדרין".

כתבות נוספות