תסכול

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/06/15 21:22 טו בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חש תסכול רב מהעובדה שאני לא יכול להעניק פורקן ליצריי, לא בגלל שאני מצפה להנאה, אני פשוט רוצה לשחרר את זה כבר, אני מתאפק ומתאפק ופוחד כל הזמן להכשל. אני יודע שאני צעיר והכל ושיש עוד זמן עד החתונה, אבל זה מה שמתסכל אותי בעצם. כמה כבר אפשר?? אני מתמלא ייאוש מהמחשבה שאצטרך להלחם יום יום עד אז.

מה אני יכול לעשות על מנת שזה לא יטריד אותי יותר? והאם זה אפשרי ונכון לשבור את יצר המין לגמרי?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

בשביל זה אנחנו בעולם הזה (עיין מסילת ישרים פרק א), לכל אדם יש התמודדויות, לפעמים קל להתגבר לפעמים קשה.

אין שום בעיה להאבק כל החיים, גם אם אדם מרגיש שהוא עומד במקום, הוא מתקדם מאוד, כי עצם ההתמודדות והמאבק מנקים את האדם גם אם לפעמים לא מצליח.

עיין שמונה קבצים (לא זןכר את הפסקה)

בברכה,

דני ארגמן