ניאוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/06/15 20:18 טו בסיון התשעה

שאלה

שלום רב

אני מתנצל על השאלה והפתיחות.

לפני מס' חודשים אשתי ביקשה לצרף גבר נוסף ל...

האם היא נקראת נואפת?

למרות שזה היה בידיעתי ובהסכמתי המלאה.

האם היא אסורה עליי לפי ההלכה?

אם היא לא נואפת על איזה עבירה עברנו?

כי עד כמה שידוע לי צריכים 2 עדים שיעידו שראו אותה נואפת.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא רוצה לגרום סיבוכים קשים לקשר שלכם, לכן לא אתייחס למקרה שאתה מתאר. עליך לגשת בדחיפות! אל רב או בית דין רבני כדי לברר את המקרה לפרטי פרטיו! - אולי אפשר יהיה להציל את הנישואים שלכם.

בעקרון מעשה כמו שאתה מתאר הוא ניאוף.
כל מקרה שאישה נשואה מקיימת מרצונה יחסים מלאים עם גבר אחר הוא ניאוף.
אין אפשרות שהאיש ´יתיר´ לאשתו, האישה איננה רכוש של האיש: אתה לא מוסר אישה לחבר כמו שמוסרים מכונית לחבר.
אם בני זוג לא מעוניינים במחויבות הדדית, יכולים להתגרש.

האדם הוא יצור רוחני - הוטבעה בו נשמת אלוקים. אצל בעלי חיים זיווג דומה לכל פעולה גופנית שיש בה הנאה: כמו שחמור נהנה לאכול כך הוא נהנה עם האתון.
אצל בני אדם זיווג אינו רק הנאה גופנית. הוא חיבור של גוף ונפש. החיבור הגופני עם אישה הוא חלק מחיבור רגשי - רוחני. הקשר בין איש ואישה נועד ליצור אחדות שמקיפה את הגופות ואת הנשמות: "ודבק באשתו והיו לבשר אחד". ה-´יחד´ הגופני רוחני יוצר שלמות.
אישה שמתקשרת בגופה אל גבר זר ממילא מתנתקת בנפשה מבעלה. זה מעשה של הרס הנישואים, שבירת האחדות. אין מקום להמשיך את הקשר הזוגי לאחר מעשה כזה. המושג ההלכתי הוא "אסורה לבעל ולבועל".

עיין בהרחבה - בקישור
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3370136,00.html