מעשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/06/15 09:50 טו בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני התחלתי לתת מעשר מהמשכורת שלי ואומרים שמי שנותן מעשר אז השם עוזר לו אבל אני נותן ולא מצליח לחיות אני רק צונח אני לא אומר שאני לא יתן אני ימשיך לתת אפילו שלא יהיה לי אבל זה גמר אותי כמעט הגעתי למצב של בכי אני מאמין בשם אבל למה זה מגיע לי ?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שים לב - אם תתן מעשר כספים ותכנס על ידי כך לחובות ותזדקק לעזרה, או שתאלץ לחיות ברמה נמוכה מכפי הרגלך – אתה פטור לתת מעשר כספים!!!

עיין תשובה מפורטת בקישור
http://www.din.org.il/2013/10/08/מעשר-כספים-בעני/