מזונות וברכת המזון -די דחוף

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/06/15 01:57 טו בסיון התשעה

שאלה

שלום לכב' הרב,

שאלתי את שאלה דומה בעבר ברם כנראה לא הגיעה לכב' הרב,

רצ"ב בשנית:

1. באיזה שיעור של אכילת פתית יש לי חיוב בנטילת ידיים ובברכת המזון.

פתית הינה מאפה מלבני דמוי קרקר השוקל כמעט 6 גרם (5.95) לפתית אחד ובשטח של כ 32 סמ"ר (8*4) בערך ועובי של

פחות מחצי ס"מ.

2. מהי התשובה במידה ואני אוכל עם הפתית מוצרים נוספים מה שיעורם בכדי שהתשובה תשתנה ככל שתשתנה.

3. במידה וישנו תרחיש של ברכה בלא נטילה או ברכת מזונות יחד עם ברכת המזון או המוציא יחד עם מיני מזונות אודה אם כב' הרב יודיעני בעניין

רוב תודות

תשובה

שלום וברכה

א. יש דעות שונות בנושא הכמויות. פעם מדדתי, ולי נראה כי כאשר מדובר בשתיים ומעלה, וכמובן בקביעות סעודה עליהן.
ב. אין זה קשור לשאלת המוצרים הנוספים.
ג. אני לא מכיר תרחיש כזה

כל טוב