נישואים ותודעת החטא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/06/15 01:18 טו בסיון התשעה

שאלה

שלום.

קצת לפני או קצת אחרי הבת מצווה חטאתי ואני ואחי עשינו דברין לא ראויים יחד (חשוב לי לציין שלא נפגעו הבתולים) בלא ידיע כמה זה חמור אך בידיע שזה לא דבר מותר

לאחר כמה זמן הבנתי כמה זה חמור ושזה היה דבר לא בסדר.

כיום זה רודף אותי , בעיקר בעיניין החתונה.

האם לפני החתונה אני צריכה לספר לרב על כך?

ובחופה אומרים "שאסר עלינו את העריות"( אני לא יודעת בדיוק )

אך אם חטאתי בעריות, איך אני יכולה לעמוד מתחת לחופה?

אני באמת מצטערת מכל הלב וכל הזמן עושה תיקון.

מה עלי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות לעצמך ולהקמת ביתך בשמחה הוא פשוט להסיר את העניין מתודעתך.
עשית מעשה שטות בשוגג כשהיית צעירה, שבת על כך בתשובה, את מתחרטת ובוודאי אינך רוצה לעשות זאת יותר – אין דבר מה יותר קרוב לעולם התיקון מאשר התהליך שעבר עלייך מאז.
כשאת ממשיכה להסתבך עם הסיפור הזה ולפחוד ממנו – את ממשיכה למעשה לתת לאותו מעשה שטות לשלוט עלייך ולהיות בתוכך.
בדיוק בשל כך נבראו התשובה והתיקון.
על כן, כאמור, דווקא כדי שתוכלי להקים את ביתך בקדושה ובטהרה – הדבר הנכון הוא להסיר את המחשבות האלה מתוכך, ולדעת כי את בדרך הנכונה והמתוקנת.

כל טוב והרבה שמחה