הנאה מאבידה שלא הושבה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/06/15 20:58 יד בסיון התשעה

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

גיסתי עבדה במסעדה בה נשכחה יום אחד שקית עם כמה חולצות בסיס. השקית עמדה שם זמן רב ללא דורש או שואל לגביה. לאחר שעבר זמן רב היא הביאה לי את החולצות ואני מתלבטת האם מותר לי להשתמש בהן..? ואם לא מה אני אמורה לעשות איתן?

רוב תודות.

תשובה

שלום וברכה

העובדה שהחולצות היו מונחות שם זמן רב מחזקת את הטיעון ההלכתי כי הייאוש של הבעלים קדם לזכייה של גיסתך בחולצות.
וזו כנראה אבידה מותרת בשימוש.
מה שנכון לעשות הוא לצלם את חולצות הבסיס. אם בעתיד תיתקלי במישהי שתספר שהיא שכחה חולצות במסעדה הזו - אז תבדקו דרך התמונות האם החולצות שייכות לה, ואם כן - אז תחזירי.

כל טוב