שיעור גמרא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/06/15 16:35 יד בסיון התשעה

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול את הרב שאלה. אני תלמיד שאוהב ללמוד גמרא וחשוב לי כל המקצועות של הקודש אבל אני לא מצליח להתרכז בשיעור ולא מבין הרבה בשיעור מה עליי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון ועל המגמה.
כמובן שלא ניתן לענות על השאלה מרחוק, כי לצורך עזרה - צריך להכיר אותך, לאבחן ביחד אתך איפה בדיוק החסימה, וכדו'
לצערי - אני לא יכול לעשות את זה במסגרת הזו.
מה אני יכול להציע בתור צעד ראשון ? הצעד הראשון הוא לבוא מוכן לשיעור. נסה לבדך לקרוא את הגמרא לפני השיעור, אולי בבית, כמה דקות, ולנסות ולהבין באופן כללי מה הגמרא רוצה.
בדרך כלל, כשאדם בא מוכן לשיעור, ויודע (אפילו באופן כללי) על מה מדובר - יותר קל לו להתרכז, ולהבין על מה מדובר.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב