ניתוחים קוסמטיים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/06/15 14:05 יד בסיון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

תוכל להגיד לי בבקשה, איך התורה מתייחסת לניתוחים שהם לא הכרחיים (ניתוחים קוסמטיים)?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

שלום

לגברים הדבר אסור עקרונית משום 'לא ילבש גבר שמלת אשה', כמבואר בשו"ע (יו"ד קפב) שאסור לגבר להסתכל במראה, או ללקט שיער לבן משחור, או להשיר שיער השחי בתער וכד'.
אמנם אם הדבר גורם לו לצער רב, מותר, כמבואר שם בשו"ע.
וכן להביט במראה לצורך זה של הסרת כיעור המצערו, מותר. אך אסור להתייפות.
וכן דברים שגם גברים נהגו בהם י"א שמותר כמבואר ברמ"א שם בשם הר"ן.
לכן מותר לגבר לעשות ניתוח כזה של ייפוי רק עבור הסרת כיעור אמיתי המצערו. אך לא סתם להתייפות ולהתגנדר.

לנשים הדבר מותר מצד זה של התקשטות, אך יש בעיה של איסור חובל, ולכן רק בשעת צורך אמיתי הדבר מותר לחבול בגוף שנתן לנו ד' ולעשות ניתוח קוסמטי.

עייני-
https://www.kipa.co.il/ask/show/282088-איסור-הסרת-קעקועים

כל טוב