כיירים עם הצתה אלקטרונית ביום טוב

חדשות כיפה רבני כושרות 31/05/15 22:29 יג בסיון התשעה

שאלה

בכירים חדשות כאשר לוחצים על כפתור פתיחת הגז במקביל נשלחות ניצוצות להצתת האש . ביום טוב הדבר אסור משום תולדת אש ולכן יש לנתקו מראש .

על פי הכתוב בצומ"ת הצתת כזאת למי ששכח לנתק אסורה . לעומת זה באור לציון בחלק ג' פרק כ' שאלה ה' נכתב כי אם יצמיד גפרור לראש הגז יכול להדליק . מהו ההסבר לדבר לא נאמר שם למרות שיש מצב של פסיק רישא איך שלוחצים על הכפתור יוצא ניצוצות . רציתי לשאול מהו המקור להיתר בתודה מראש דוד

תשובה

לא יודע, באופן פשוט צריך להיות אסור.
אבל זו שאלה שצריך להפנות אותה למי שכתב את התשובה.

אולי תפנה לרב אליהו אבא שאול, שהוא אחיין של מחבר השו"ת אור לציון זצ"ל- יתכן שהוא יכול לעזור לברר את הסוגיא