נידה בפסח שני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/05/15 22:21 יג בסיון התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב

הרמבם כותב שנידה היא אחת מאלו הנדחות לפסח שני לעניין הקרבת קורבן פסח.

אם אישה היתה נידה בפסח ראשון י"ד ניסן, הרי שגם בפסח שני בי"ד אייר תהיה נידה (גם כשיש פרישה סמוך לוסת זה 30 יום אחרי ותאריך עברי בחודש העוקב, משמע שפסח שני הוא יום "מועד לנידות")

האם באמת אישה לא תוכל להקריב אף בפסח שני? האם האפשרות היחידה מבחינתה היא להסדיר את המחזור באופן לא טבעי כדי שתוכל להקריב? וכיצד יתיישבו דבריו של הרמבם שאומר שנידה נדחית - משמע שהדבר אפשרי.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה מעניינת, שיכולה גמובן להתרחש גם אצל גבר, הגם שלא מדובר במחזור.
יש לחלק את התשובה לשני חלקים. החלק הראשון הוא ש"אונס רחמנא פטריה", וממילא אם קרה מקרה כזה - אכן האישה והגבר פטורים מעשיית פסח שני, כי הם היו אנוסים.
האם יש להשתמש באמצעים מלאכותיים לסידור המחזור ? בוודאי שלא. בדיוק מאותה סיבה שלא חייבים לעשות ברירת מין העובר וללדת דווקא מהמין שאין לנו; בדיוק מאותה סיבה שאין חובה הלכתית לעשות עוד דברים שהם מחוץ לגדר הטבע.

כל טוב