גניבה בטעות.

חדשות כיפה הרב דוד לוי 31/05/15 19:29 יג בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

לאחרונה ביצעתי רכישה באתר האינטרנט AMAZON . הורי הסכימו לשלם 120 ש"ח , אך בטעות לגמרי "גנבתי" מהם עוד מאה חמישים שקל ואני אסביר איך :, רציתי לבצע הזמנה , אך היא טענה זמן רב . לבסוף החלטתי לבצע את אותה הזמנה עוד הפעם . וזה עבד , אך כעבור זמן קצר ההזמנה הקודמת בוצעה , וכך למעשה חויבתי בסכום כפול . אני ממש מצטער , כי לא התכוונתי. מה ניתן לעשות ?

תשובה

שלום לך

פשוט תחזיר את הכסף להוריך
אני משער שלאחר שתחזיר הם יסלחו לך.

[אין שום דרך אחרת]
גניבה צריך להחזיר ואחר כך למנוע שתקרה שוב ואחר כך לבקר מחילה מהאנשים מהם גנבת ובסוף לבקש מחילה מהקב"ה ואם הכל היה תקין - יום הכיפורים מכפר

בברכה ובהצלחה דוד לוי