הוספת שם שני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/05/15 01:08 יג בסיון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב

שמי מיכל וברצוני להוסיף לשמי שם שני. השם אותו ברצוני להוסיף ,היה שם שאבי ז"ל רצה לתת לי כשם שני, כשנולדתי. היה זה שמה של סבתו, שהייתה יקרה לו מאוד. אמי לא רצתה להוסיף שם זה, משום שלא אהבה את הצליל של השם, והיה לה גם מאוד קשה להגותו מכיוון שהייתה אז עולה חדשה מצרפת.

אחי ואחותי קרואים בשמם השני ע"ש הוריה של אמי. אני נותרתי ללא שם שני, והדבר הציק לי לאורך השנים. לאחרונה שאלתי את אמי אם זה יפריע לה שאוסיף שם זה לשמי, והיא לא התנגדה כלל. האם זה אפשרי להוסיף שם מבחינה הלכתית, גם אם זה לא לצורך ריפוי ממחלה או דבר דומה, ואם ניתן, מה הם התהליכים שיש לעשותם לצורך העניין.

בברכה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך סיבה טובה להוסיף שם.
נראה לי שיש לך סיבה טובה מאוד: לעשות נחת לאביך ז"ל.
כדי לקיים את השם החדש עושים ברכת "מי שברך" בעליה לתורה (גבר שעולה לתורה יבקש לברך אותך) שם מזכירים את השם החדש (יחד עם השם המקורי) שלך.