ברכות המזון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/05/15 00:42 יג בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

1)אם יש לי בצלחת כמה מאכלים מסוג שונים עם ברכות שונות(ואין לחם) האם אני צריך לברך על כל מאכל בנפרד? וגם על ברכות אחרונות בנפרד?

כמה עניינים לגבי שבת..התחלתי לשמור בחודש האחרון ואני רוצה לדעת כמה דברים

יש איסור על לקפל בגדים ושאר דברים שדורשים קיפול?

יש איסור לשטוף כלים? או לזרוק דברים לפח?

יש איסור לפתוח חטיפים ושקיות בסגנון הזה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עניין הברכות זו סוגיה מורכבת - רצ"ב קישור למאמר מקיף בנושא
http://www.yeshiva.org.il/midrash/9115

ברכה אחרונה שאינה ברכת המזון מברכים ברכה 'מעין שלש' על מזונות, פרות משבעת המינים ויין.
על כל השאר מברך 'בורא נפשות'.
אם נתחייב ברכה מעין שלש, ואכל גם דברים אחרים: שתה מים, אכל בננה או גלידה וכד' מברך גם ברכה מעין שלש וגם "בורא נפשות".