מספרים ביהדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/05/15 15:22 יא בסיון התשעה

שאלה

שלום הרב..

אני ....אני עכשיו שיעור א' בישיבת ההסדר ב.....

בזמן האחרון התחלתי להתחזק וללמוד מאוד רציני ונתקלתי בגמרא ובתורה בהרבה מספרים מסוימים שלא מפסיקים לחזור על עצמם אז התחלתי לחקור באינטרנט מה כל מספר אומר אבל אני לא יודע אם הכול נכון. יש מספרים שעדיין לא מצאתי הרבה עליהם אז החלטתי לפנות פה לרב שיסביר לי יותר.

הייתי רוצה לדעת מה המשמעות של המספרים 3-10 ושל המספר 60.

תודה רבה הרב! שיהיה לך שבת שלום :)

תשובה

שלום וברכה

לצערי, תחום ה"מספרים ביהדות" אינו האות שלי בתורה, ואני לא מבין בכך הרבה.
בדברי ראשונים, הבולט בעוסקים בשאלה זו היה המהר"ל, ובעיקר בהבנה של המספרים האי-זוגיים הראשוניים (שלוש כמיצוע שבין שני קצוות; חמש כמיצוע של השטח; שבע כמיצוע של ששת הקודקודים (אורך, רוחב ועומק), וכדו'), אולם כאמור אני לא כל כך מבין בזה.

אדרבא, נסה אתה לכנס את כל מה שכלול תחת מספרי מסוים (כל הדברים שהם ארבעים, או ששים, או כל מספר אחר), ותמצא אתה את האות שלך בתורה, במכנה המשותף של הדברים האלה.

כל טוב, ואשמח אם תלמד אותי דברים שחשפת.