יושר, העתקות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/05/15 19:05 ט בסיון התשעה

שאלה

שלום! אני כיתה יב, העתקתי במספר רב של מתכונת שהשפיעו על המגן שלי, ואני מאוד מתחרט על כך..

(הרב שלי מאוד מאוד יתאכזב ממני ויפגע, ומזה אני מאוד חושש)

קראתי בשאלה של מישהי ששאלה את הרב שמואל אליהו שהיא העתיקה בבגרות יחידה, וזה היתה תשובתו אליה:

זה לא היה בסדר. ואת צריכה לתקן ולא ללכת אחורה.

התיקון שלך יהיה בזה שתלמדי היום את האנגלית שהיית צריכה ללמוד באותה תקופה. סוף סוף מטרת המבחן היא לראות שאת שולטת באנגלית ברמה מסוימת ואת צריכה אכן לעמוד ברמה זו.

עוד את צריכה לקבל על עצמך כ"תשובת המשקל" על מה שטעית בו שלא להעתיק במבחנים גם בדברים שמקובלים כ"דבר של היתר". גם אם הבוחן מגלה לך דברים שהוא לא אמור לגלות - אל תכתבי.

וזו היא תשובת המשקל.

https://www.kipa.co.il/ask/show/26908

רציתי לדעת אם גם אצלי זה אותו הדין ואני יוכל להשלים את כל החומר שנלמד...ואם לא מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום

כיוון שהדבר עדיין אפשרי אזי עליך לעשות שוב את כל המבחנים, ללא העתקה

כל טוב