אולי טעינו ביחס למדינה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/05/15 15:53 ט בסיון התשעה

שאלה

שלום, רציתי לשאול האם הנסיגה הרוחנית, והנסיגה משטחי ארץ ישראל לא מלמדת על כך שטעינו ביחסנו למדינה? האם יתכן שזו גאולה, כשיש כזו התדרדרות?

תשובה

לק"י

שלום לך!
השאלה שלך היא שאלה טובה ונפלאה.
באמת, בדור הזה, רואים לא מעט נסיגות רוחניות לעומת מה שהיינו רוצים לראות או איפה שאנחנו תופסים את המיקום שלנו במדד הרוחניות.
אולי באמת טעינו?
אני לא יכול לקבוע מה באמת קרורה, אלא רק מה שאני רואה בעיניי האמוניות שלי ומתוך זה אני מקווה שנקבל תשובה לשאלה.

[פרספקטיבה של זמן]
בשביל לקבוע אם יש עכשיו נסיגה או לא צריך לקחת פרספקטיבה של זמן.
מצד אחד אנחנו יכולים לקחת את התקופה של קום המדינה או אפילו מלפניו ולהשוות את מה שקיים.
אני לא אומר שהכל דבש, אבל אני חשוב שאם מסתכלים בהסתכלות כוללת על כל התמונה אנחנו מוצאים עליה רוחנית אדירה.
איך?
נתחיל בכך שיש היום לא מעט חוקים במדינה ישראל שנשענים על התורה, דבר שלאו בהכרח היה קיים לפני זה.
נכון, יש לנו עוד כברת דרך לעשות כדי להגיע למנוחה ונחלה לגבי פסיק על פי התורה, או מה שנקרא משפט עברי, אך ב"ה יש התקדמות.
ב"ה אנו מוצאים היום בארץ ישראל הרבה יותר בתי מדרש ולומדי תורה מאשר בדורות הקודמים.
ב"ה אנו מוצאים שי בירור יותר גדול לגבי הלכות מדינה באופן פרקטי (לא רק בצבא ובתי החולים אלא גם במשטרה ועוד).
במובן מסוים יש התקדמות.
נכון, נראה שיש גם נסיגה מצד ההבנה של זכות קיומנו כאן מצד הבטחת ה´ לאבות, אך האם זה אומר שהכל נמצא בנסיגה?
נכון, לא הכל ורוד ודבש, אבל האם בהסתכלות הכללית אנחנו לא מתקדמים?
ובנוסף, צריך לשאול שאלה מאוד חשובה:-

[הידרדרות של מה]
באיזה הידרדרות מדוברת?
יש היום לא מעט שרואים את החקיקה בכנסת או הדיבור על מסירת שטחים מארץ ישראל לאויבים כנסיגה. זה בהחלט לא חיובי, אך צריך לשאול מאיפה זה מגיע?
האם זה מגיע משורש שמבטא נסיגה או לא?
הרי יש לא מעט שאומרים ´שתי מדינות לשני עמים´ כדי לשמור על רוב יהודי במדינת ישראל כדי שלא נהפוך למדינת ´כל אזרחיה´ אלא שישמר פה ציביון יהודי (אמנם לאו בהכרח דתי, אבל גם זה משהו).
אנחנו לא חייבים להסכים עם המסקנה שלהם מה הם בוחרים לעשות, אך האם זה נסיגה לעומת כאלו שלא רצו כל קשר לציביון היהודי בקום המדינה?
האם החילונים היום לא מקיימים תורה ומצוות כי הם מאמינים בכך שלא צריך להאמין בה´ או שפשוט לא מאמינים בתם, ולא כי הם מאמינים בלא להאמין בה´?
גם אם לכאורה נדמה שיש נסיגה צריך להסתכל בשורש הדברים.
בדיוק כמו שצריך לראות האם יש פה את קיום דברי הנביאים או לא, וב"ה רואים את התקיימות דברי הנביאים.

כל זה לא אומר שקל עם מה שקורה, אבל זה לא צריך לשבור את היחס שלנו למדינה, אלא לחזק את הצורך ואת הרצון שלנו להוביל את המדינה (כמובן באהבה ובאמונה ולא בכפיה. אלא ליצור את ההתקרבות לה´).
מקווה שהדברים עזרו.
ברור שיש לא מעט מה להרחיב על זה ואם צריך נעשה זאת בשמחה.
הרבה הצלחה וישר כח על השאלה,
נתנאל
netanelweil@gmail.com