התחלנו להתחזק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/05/15 12:58 ח בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ואישתי התחלנו להתחזק בתקופה האחרונה ולכן קיבלתי על עצמי לעשות הטבלת כלים.

השאלה שלי היא מה עליי לעשות?!

1. הכלים שאצלי בבית אין לי מושג אם הם יוצרו או נקנו ע"י גוי.

2. כרגע הכלים אצלנו נעשה בהם שימוש והם בהפרדה (בשר וחלב) אך יש לנו כיור אחד ולעתים ישנו בכיור כלים חלבים ובשרים. ובטעות עשו אצלנו שימוש לא נכון בשימוש הכלים בין הבשר והחלב.

אז רציתי לדעת מה עלי לעשות כדי לעשות את הטבלת הכלים ואם עלי לעשות הגעלת כלים?

תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית ייש"כ גדול וחזק!!
אתם נמצאים במסלול המראה רוחני שיעשה לכם רק טוב! אשריכם!!

1)כל הפעולות שקשורות לשינויים במטבח חייבים להעשות ביחד .אתה ואישתך. אל תעשה שום דבר ולו הקטן ביותר טרם תתיעץ ותשאל את דעתה.

ישנם 2 מושגים שונים הכשרת הכלים והטבלת הכלים נדבר קודם על ההכשרה.
2)כל הכלים שמיועדים להגשה בקר כגון להניח עליהם פירות וכדומה לא צריכים הכשרה.
3)כל הכלים שהשתמשתם בהם בחם צריכים הכשרה. כלי חרסינה כגון צלחות וכדומה חלקם אי אפשר להכשיר וחלקם אפשר תלוי מה היה השימוש ובאיזה טמפרטורה.

4)כלי זכוכית- ניתן לסמוך על הדעות המקילות ולא להכשיר אותם כלל .הם לא בולעים .

מזלגות סכינים סירים מאלומניום וממתכת צריכים הכשרה.
6) כלי פלסטיק ועץ ברובם הגדול צריך להחליף ולקנות חדש.

7) יש צורך להכשיר גם את משטח השיש ומכשירי חשמל כגון טוסטור ותנור .

אחרי שמכשירים את הכלים יש צורך להטביל ב"מקווה כלים" או בים את הכלים שהם תוצרת חוץ (רוב הכלים) מזכוכית וממתכת למעט פלסטיק ועץ.

כדאי לך להיות בקשר עם הרב בשכונה שלך שיעזור לך לבצע את ההכשרה כי יש בזה עוד פרטים ופרטי פרטים.

זה לא מסובך!! אשריכם.

בהצלחה,

עוזיאל