לתת שם לפג

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/05/15 21:09 ז בסיון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום,

הייתי מעוניינת לקבל את חוות דעתך בנוגע לקריאת שם לתינוק שלנו שהוא בפגיה. הרופאים אומרים שהוא יהיה שם כחודשיים שלושה תלוי בהתפתחות שלו.ולי קשה שאני לא יכולה לקרוא לו בשם כי בעלי אמר ששם קוראים בברית בלבד. זה לא נראה לי. יש לי שם ואני רוצה להשתמש בו. מה אני עושה כבוד הרב?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אתכם בברכת מזל טוב ויהי רצון שתזכו לגדלו בבריאות בשמחת ובנחתת ולהכניסו בבריתו של אברהם אבינו עליו השלום.

לעשם השאלה על פי ההלכה אתם יכולים לתת שם לתינוק עוד לפני הברית. אין בכך כל בעיה. אדרבא ,כשיהיה לו שם אפשר להתפלל עליו ממוקד יותר ולבקש מהקב"ה את החלמתו והתחזקותו במהרה.
אבל ההחלטה על כך צריכה להיות יחד עם אישך. אתם שותפים ביצירתו ואתם צריכים להיות שותפים בנתינת שמו.
ואם החלטתם לתת שם כעת אז שאישך יעלה לתורה ויעשו [לך ] "מי שברך ליולדת" ובמעמד הזה תתנו שם לתינוק.
מזל טוב!

בהצלחה,

עוזיאל אליהו

ץ