נוכחות של ילד מחוץ לנישואין בחופת הוריו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/05/15 18:31 ז בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובן זוגי כבר 9 שנים ביחד ויש לנו ילדה משותפת שנולדה מחוץ לנישואין שנינו רווקים ואף פעם לא היינו נשואים לפני מספר ימים בן זוגי הציע לי נישואין ואנחנו מתכננים את החתונה ברצוני לדעת האם הילדה שלנו יכולה להיות נוכחת בזמן החופה אציין שהילדה היא שלו אך לא רשומה על שמו בשל בעיות שהיו לנו עם משפחתו כשנולדה היום כמובן הכל בסדר ואנחנו בתהליך של לרשום אותה על שמו אך במידה ולא נספיק לעשות זאת לפני החתונה אני רוצה לדעת אם היא יכולה להיות איתנו בחופה תודה מראש על התשובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מבחינה הלכתית-דתית אין בכך שום בעיה.
אתם צריכים לשאול את עצמכם (ואת הילדה?) האם אירוע כזה לא עלול לגרום לה פגיעה רגשית, תדמיתית וכד'.
אולי יש מקום להתייעץ עם פסיכולוגית - יועצת - עובדת סוציאלית.