אני מרגישה שלא באמת מבינים מה זה בית המקדש

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/05/15 11:23 ז בסיון התשעה

שאלה

שלום:)

אנחנו מחכים ומתפללים על בית המקדש. אבל אני מרגישה שאנחנו לא באמת מבינים מה זה.

האם בית המקדש זה מצב מושלם הכל יהיה טוב?

עברנו כבר שני בתי מקדש ובהם היו גם תקופות קשות לעם ישראל, כך יהיה גם בבית המקדש השלישי?

ועוד שאלה בשביל שייבנה בית המקדש מה אנחנו צריכים לעשות? (ראיתי שאלה דומה באתר אבל לא כ"כ הבנתי את התשובה, וזו שאלה שמאוד מטרידה אותי) תודה:)

תשובה

שלום וברכה!

ברשותך אני אמקד את השאלות, את שואלת כאן כמה שאלות:
מה המהות של בית המקדש?
האם זה מצב מושלם שהכול יהיה טוב או שיהיו גם תקופות קשות?
מה אנחנו צריכים לעשות בשביל בית המקדש?

הקדמה קטנה
בחיים שלנו אנחנו רוצים תמיד שיהיה טוב ושהכול יהיה שלם, בעצם אנחנו תמיד שואפים לשלמות, וכל מה שאנחנו עושים ורוצים זה להגיע לטוב, לתכלית, לשלמות, גם אם אנחנו לא תמיד יודעים לבטא זאת, וגם אם אנחנו יודעים שלא נגיע להיות שלמים, כי המושלם זה רק אלוקים, אבל בכל מקרה אנחנו שואפים בתת מודע להגיע אליו, יכול להיות שלפעמים אנחנו טועים בדרך להגיע אליו, אבל הרצון הוא תמיד להגיע לשלמות.

האם יש לנו איזה חיבור מסוים לאין סוף? איך אנחנו שמוגבלים במקום ובזמן, חומריים, יכולים להתחבר אליו יתברך? האם יש משהו מסוים שיחבר אותי?

התשובה היא שכן, החיבור המרכזי שלי, שלך, של העם ושל העולם הוא בית המקדש, לעתיד לבוא כתוב כי "ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים", מקום חיבור לקב"ה, לאלוקים אלוקי עולם.
בית המקדש הוא מקום הכי אידאלי, מקום של שיא הקודש והטוהר, השלם והטוב, שיא הרצונות והשאיפות שלנו, שיא החיבור שלנו לקב"ה.
בעצם בתוך תוכנו אנחנו מתפללים ומחכים כבר לבית המקדש, רק שהתפילה שלנו מתרגמת לכול מה שיביא את הטוב והשלם, ובעצם השיא של כל הטוב והשלם זה בית המקדש.
ואז יהיה כהונה מלוכה סנהדרין נבואה, אנחנו נהיה בימים גדולים של הרבה עצמה של האור האלוקי.
אם נהיה גם במצבים קשים? אולי... אבל אנחנו יודעים שבסוף נגיע למצבים של הנבואות של העתיד שיהיה שלום וטוב לנצח, אם זה יהיה במצב שלפני המקדש או אחרי או תוך כדי אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה עד שיהיה כמו שכותב הרמב"ם, כלומר אף אחד לא יכול לדעת את סדר הדברים שיתרחשו.

[מה צריך לעשות?]

כמובן להמשיך לצפות ולקוות "קווה אל ה´ חזק ויאמץ ליבך וקווה אל ה´".
להמשיך להתפלל לביאת המשיח ולבניין בית המקדש.
כל מעשה טוב, דיבור טוב, לימוד טוב, צדקה, גמילות חסד, כל מצווה ומצווה, כל דבר שמקרב לשלמות, כל אלה מקרבים את הגאולה ואת בניין בית המקדש, כל אלה בונים של שלמותנו ושלמות העולם.
אני מציע לך גם ללמוד על המקדש בספרים של הרב ישראל אריאל והרב מקובר, ושל מכון המקדש זה מאד יחבר אותך לנושא של בית המקדש.

בברכה חן
המיל שלי chencorcos@gmail.com