מה הדין לגרימת פיטוריו של מנהל בית ספר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/05/15 00:24 ז בסיון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה ,

בבית הספר של בניי ישנה מחלוקת בין מנהל בית הספר לוועד הוריי בית הספר .

מחלוקות אלו לא באו לידיעתם של ההורים ונציגי הוועד בחרו לפעול בדרכים מאוד חורצות גורלות פנו לפיקוח משרד החינוך בדרישה לפטר את המנהל .

חשוב לציין שהוא אדם נפלא והדברים שאינם באים לגישור הינם דברים פתירים לחלוטין.

אנו ההורים לא מסכימים לכך אולם הדבר נודע לנו מאוחר ולאחר שננקטו הצעדים הקריטיים הללו .

אנחנו חייבים לעשות הכל על מנת לעזור לאדם שבאמת שופכים פה את דמו לשוא.

אבקש לשאול איזשהו הלכה בנושא זה שנוכל להיעזר בו .

אשמח אם תוכל להשיב לי במהרה .

בתודה וברכת שבוע טוב ומבורך לכולם .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המחלוקות הללו מוכרות לצערנו.
כל אחד מתבצר בעמדתו ומחפש את כל הכלים כדי להכניע את יריבו.
אם תגייס כלים "הלכתיים" (במירכאות!) גם הצד השני ימצא את ההלכות שמתאימות לעמדתו...
אני מציע להשאיר את ההלכה, ואת הרבנים מחוץ לסיפור - כדי שלא יותז גם עלינו בוץ.
אם באמת חשובה לכם ההלכה - לכו לדין תורה או בוררות בבית דין רבני.