קודים בלבוש בנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/05/15 21:35 ו בסיון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

ברצוני לשאול שאלה בנושא צניעות

בתי בת 9 לא כל כך אוהבת את התלבושת של ביה"ס ומנסה טיפה לשנות... פעם 1 הגיעה עם גרביונים שקופים (40 דינר), פעם 2 עם חולצת בסיס ומעליה רשת ובפעם ה 3 הגיעה עם חצאית שמגיעה עד הרצפה (ולא עד הרבך כמקובל) ועל כך המורה אמרה שזה לא צנוע ואף המנהלת קראה לי לשיחה... אשמח לדעת מה לא צנוע פה? למיטב ידיעתי אם חצאית מכסה את הברכיים והחולצה מכסה את המרפקים ואין מחשוף - זה צנוע...

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא ציינת זאת, אבל אני מבין שבתך לומדת במסגרת חרדית. יש כאן שיקול חינוכי של קודים בלבוש שמבטאים השתייכות לקהילה החרדית, בבחינת: 'מי שמרגישה שייכת מתלבשת בסגנון המקובל'.
הם חוששים שמי שתתלבש אחרת תושפע בסופו של דבר ללבוש פחות צנוע.
את צריכה להבין שאין מה להתווכח. אם שייכים למסגרת צריך לקבל את הכללים שלה - או להחליט שמתנתקים ממנה.