בישול גויים בשומשום לדעת הרב אליהו זצוק''ל

חדשות כיפה רבני כושרות 22/05/15 15:31 ד בסיון התשעה

שאלה

שלום ראיתי שלדעת הרב אליהו זצוק"ל שומשום קלוי שנקלה על ידי גוי הינו בבישול עכו"ם ורציתי לדעת על איזו חברות אפשר לסמוך בדבר (אם יש כאלה) מכיון שראיתי טחינה ירושלים עם כשרות שכתוב עליה במפורש בישול ישראל (כשרות של רבנות צפת של הרב שמואל אליהו שליט"א)

רציתי לדעת אם יש עוד חברות וכן לגבי חומוס.

תודה רבה!!!!!!!

תשובה

בכל החברות של ממרח חומוס עם כשרות מהדרין החומוס מבושל על ידי יהודי. אבל אין חברה של ממרח חומוס שהטחינה שיש בתוך ממרח החומוס מבושל על ידי יהודי ולכן אין כרגע חומוס המתאים לשיטת הרב אליהו זצ"ל