מותר לעשות 7 ברכות ל2 זוגות יחד?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/05/15 19:29 ג בסיון התשעה

שאלה

מותר לעשות 7 ברכות ל2 זוגות יחד?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל טוב!! ויהי רצון שבורא העולם בקניין ישלים זה הבניין אמן.

מותר.

ועדיף שזוג אחד יצא לחדר אחר ואז יברכו ברכת המזון לזוג אחד ומיד 7 ברכות .וכהזוג השני יגיע יברכו ברכת המזון (אלא שלא ברכו מקודם) ויברכו שוב 7 ברכות לכבוד הזוג השני.
ואם זה לא מתאפשר אז אפשר כמובן לברך את ה7 ברכות לכמה זוגות יחד. ואין בזה משום " אין מעברים שמחה בשמחה ".

אגב, השאלה היותא משמעותית היא האם ניתן בכלל לברך 7ברכות אם לא מדובר במקום לינה של הזוג. ויש בזה חילוקי מנהגים ופרטי הלכות ויש בזה חשש של ברכה לבטלה וצריך להתייעץ עם רב מורה הלכות כיצד לנהוג. שלא יהיה בגדר מצווה הבאה בעבירה. ובקלות ניתן לתקן .

בברכת מזל נאה וסימן יאה,

עוזיאל אליהו

.